Rozmražené kusy osušíme, nakrájíme na porce, posolíme, pokapeme citronem a lehce obalíme ve strouhance.
Strouhanka: směs koření(např. na ryby)+strouhanka- smícháno.
Dávku rýže zmenšíme asi o třetinu, po známých procedurách nechmež dusiti, oleji přidána půlžička směsi kari koření, osoleno.
Dusmež též pohanku, asi tolik, kolik jsme ubrali z rýže.
Až pohanka naměkne, vrhněme do ní sterilované zeleniny dle libosti( nebo předvařené). Hrášek, mrkvička, houbičky, papričky čili a pod.
Rybu osmažíme narychlo po obou stranách(1+1 minuta). Maso uložíme stranou, olej vylejeme, pánev očistíme a porce dosmažíme zvolna v novém oleji.
Mezi tím dokončíme úpravu rýže a pohanky a smícháme je ve větším kastrolu zusammen, přidáme oleje a soli dle chuti naší.
Nápoje: Jedenáctistupňové pivo, víno růžové Syrah
Jídelní nástroje: hůlky nebo vidlička.
|